sommarkramen

 

DJ market

Butiken fylls på igen. Skärbrädor, vinkorkar och krokar. Skalstockar, tårtfat och saltkar. Olof, Vino, Abbe, Mini, Klas & Rosa.  

Välkommen in.

DJ market. parallellt uppdrag

Vi är inbjudna till parallellt uppdrag i Göteborg. Det handlar om ett höghus och det känns som en ära att få delta i så gott sällskap. 

Bilden har vi lånat och är en visionsbild för hur Karlastaden i Göteborg skulle kunna te sig när allt står klart. 

Ur pressreleasen:

I januari i år bjöds 17 olika arkitekter in att delta. Serneke, Balder och Göteborgs stad gjorde en gemensam och grundlig utvärdering för att välja ut tre kontor till det parallella uppdraget. Utvärderingen gjordes som en sammanvägd bedömning av kontorens beskrivning av arbetssätt, uppdragsorganisation och redovisade referensprojekt. 

De tre utvalda är: Dorte Mandrup, Wingårdhs och DinellJohansson.

"Virgo blir en del av Göteborgs framtida siluett, därför är det viktigt att arkitekturen gestaltas med omsorg. Dessa aktörer valdes för att de alla har god förmåga att hantera uppgiften, är starka i innovation och gestaltning och har samtidigt lite olika profil vilket ger goda förutsättningar för bredd i förslaget kring gestaltningen av Virgo", säger Joakim Månsson, projektutvecklare på Serneke.

Läs mer här.


DJ + Wallin

umami

Wallenstam planerar kollektiva studentbostäder i Hallonbergen. Bygglov är beviljat och namnet är Umami E5.Ålgrytevägen


En del av ett större projekt vid Ålgrytevägen i Bredäng. Samråd nu. Läs mer här...


Planpriset

Stockholms Byggnadsordning och Arkitekturpolicy har vunnit Planpriset. Det är ju jättekul. Vi gratulerar alla fantastiska medarbetare på Stockholms Stad som arbetat med boken och tackar samtidigt ödmjukast för att vi fick vara med på ett hörn.


cykelvänlig

 
Fin cykelverkstad för Wallin i Nacka. 


småhus

 Just nu behöver vi inte säga mer än att vi samarbetar med Imola och Klas Åkerman för att rita en rad småhus och några flerbostadshus. Alla i trä, med så kärleksfulla detaljer och tillägg som möjligt.stadshagenTänk om några fler kunde bo i Stadshagen. Vi jobbar på det. Med Primula.
Nu är bygget igång. 

abbekås

Fint när runda hål ska muras. Utbyggnad till goda grannar i Abbekås.

pop house

Vattenskuret kakel till Pop House på Djurgården. Vi vill skriva något om att se det stora i det lilla eller det lilla i det stora, men vet inte riktigt vad vi ska säga. Något magiskt kommer hursomhelst att hända med skarven, ytan och proportionerna...tegnérlunden

 
Vi hjälper Probitas att uppdatera Hotell Tegnérlunden vid just Tegnérlunden. Såhär ser det ut idag. När det är klart blir det lite annorlunda.


sturehof

Det händer en del på Stureplan och framför allt i gallerian. Vi får vara med på ett hörn. Sturehof.


 

SALK personal

 
Vi hjälper legendariska SALK-hallen med uppdateringar lite här och lite där. Nytt pentry till personalen.


mini

  

Hej

De kallar mig Mini. Inte för att jag är liten. För det är jag inte. Jag är precis så stor som en skalstock ska vara, och om jag får säga det själv har jag idealvikt. Inte för tung, inte för lätt. Perfekt. Du kan mäta med mig. I olika skalor. Men inte nog med det. Om du glömt din arkitektutbildning, eller aldrig genomfört en, är jag alldeles full av ledtrådar till perfekta proportioner. Alltihop tjusigt graverat på massivt päronträ med inslag av mässing. Jag är populär också. Det sa jag inte. Många vill ha mig, så det är tur att jag är fler än en. 


DJ market


jobba


Arkitekt med erfarenhet av inredning.
Erfaren Arkitekt/Ingenjör med BIM-kunskap.
Medverkande Arkitekt med minst tre års erfarenhet.


LTK

 © MikaelOlsson
Kolla här! En tennishall på Lidingö. Som en del i utvecklingen av hela Lidingövallen har vi haft glädjen att få jobba med Lidingö Tennisklubb. Nu är hallen klar.

Magiska bilder av Mikael Olsson. Se fler här...

filadelfia

Filadelfiakyrkan i Birkastan är återinvigd. Vi har fått lyfta fram originaldetaljer och bidragit med nya där det behövts. Tillsammans med Jonas Haga.


Sommarviste

Ibland känns det långt till sommaren. Då är det fint att få bygglov för ett sommarhus.


garros

Vi fortsätter att hjälpa till i Salkhallen. I samarbete med Gemla har vi tagit fram en strängad stol speciellt för Bistro Garros. 
Bilden har vi lånat av Bukowskis.
Sankt Eriksområdet

 

Den fina bilden är från det lika fina kvalitetsprogrammet från 1995. Nu är det dags för fler bostäder i Sankt Eriksområdet och vi är inbjudna av Skanska tillsammans med Henning Larsen Tegnestue att titta på två kvarter. Bostäder och Kontor.


Jubileumshuset

Jubileumshuset börjar byggas i Norrtull 2023 när HSB firar sin hundraårsdag. Vi vann tävlingen om utformningen och tackar HSB för förtroendet. 

Här finns fler bilder...Nytorps Gärde

På Nytorps Gärde har du säkert varit. Där Nackareservatet sträcker ut sina gröna fingrar mellan husen i Kärrtorp och Björkhagen. Just intill har några nya bostadshus varit på samråd.


Skinnarviksringen

Vårblomma på Skinnarviksringen. Samråd nu.


Barkarbystaden

Bygglov beviljat för Åke Sundvall i Barkarbystaden.

Den oerhört fina illustrationen kommer från Oevis.


nockebyn

Det här är ett av våra äldsta projekt. Lika gammalt som vi faktiskt.
Nu står det där. I Nockeby.
Läs mer här...

O2 Orminge

Nacka Kommuns utmärkelse för hållbar stadsutveckling!
Priset går till den här samlingen finfina trähus i Orminge Centrum.
Vi gratulerar Aros Bostad och ger oss själva en lätt klapp på axeln.
Om du är av nyfiken natur finns det mer att läsa hos Aros Bostad.

AIRA

Djurgården. Tommy Myllymäki. Jonas Bohlin. Svenska Brasserier. AIRA! Vi vågar inte ens nämna oss själva i det här tjusiga sällskapet.

En sak till bara. 


Så här säger juryn (bland annat):
En serie rostiga och robusta byggnadskroppar rymmer en miljö, en atmosfär, ett universum så säreget att det saknar motstycke inom svensk inredningsarkitektur.


Foto: Lasse Olsson

skuru

Imolas fina radhus i Skuru är nominerade till Nacka Stadsbyggnadsutmärkelse. 

Såhär låter nomineringen: Längst ut i Skuru står dessa radhus. Det är ambitiös bostadsarkitektur med vackert proportionerade fasader där lister skapar en subtil variation med reliefverkan. Träets levande struktur och färgen skapar intresse.

Jättekul tycker vi. Det går bra att rösta här. På Skururadhusen, eller på någon av konkurrenterna.


med rätt att hyra

Det här huset har stått ett tag. Men ibland tar någon en alldeles extra fin bild. Den här gången var det Arkitekturutflykter som kom förbi. Besök gärna deras instagramkonto och titta på fler fina bilder med genomtänkta och sakliga kommentarer.

Här har fler lyckliga hyresgäster fått en bostad i Blackeberg. Tack vare Primula.

Det är så fint att vi visar några bilder till, här..

Foto: Robin Hayes

slakthusområdet

Laga kraft i Slakthusområdet!


ICA

Stadsbyggnadsvision i Häggvik för ICA Fastigheter.
Nu på plansamråd.


söderhallarna

Söderhallarna på samråd. Läs här...

Du undrar säkert varför vi zoomat in så nära. Vi kanske inte har koll på helheten. Jodå. Och då zoomar vi in. Alltid. Men särskilt när vi jobbar med Söderhallarna. Söderhallarna är ett palats, ett palats som gömmer storheten i detaljerna. När vi jobbar vidare med det här huset vill vi komma lika nära som Bo Kjessel en gång gjorde.

Trädgården


Mera Franka. Mera Adelina Mehra. Franka Bostad är förstås fler än Adelina, men det är henne vi jobbat med i många år. Aldrig blir kontorsluften så frisk som när Adelina kommer in. 

Bostäder i Gustavsberg. Här går det bra att läsa mer.


Link


Det här visste du inte om E18. Den ringlar sig från Nordirland till Ryssland. Via Skottland, Norge, Sverige och Finland. Men den passerar också Solna och det här huset på vägen.
NCC och Aros Bostad ligger bakom. 

Magasin 3


Utvikta väggar och marmorerade bord. Lycratyg och läder. Magasin 3.

Som vanligt hade det inte blivit hälften så fint utan samarbetet med dem som ska använda det. I just det här fallet Tessa, Olga, Lisa och resten av gänget på Magasin 3. 

Fotograf: Elisabeth Toll

Se fler bilder här...


Giò

Hotell Gió har vunnit Solna Stadsmiljöpris 2020

Det är jättekul tycker vi och gratulerar KFUM Central och hela Giò till utmärkelsen. Vi vill också gärna nämna att inredningen är tjusigt utförd av Spik Studios.


sommardrömmar

Hitom bilden ligger havet. Bortom bilden ligger resten av Sverige. Den vita, platta kartongfiguren på verandan skulle troligen luckras upp om hon tog ett bad, men vi andra kan drömma. 
Om sommaren.

stallet

Frankas första bygglov är beviljat och vi har fått vara med. 


karlavägen 100

Vi har fått den stora äran att hjälpa Vasakronan med uppdatering av Garnisonen. Tage Hertzells fina maskin har fått förbättrad vertikal kommunikation och ny inredning. Tage själv har varit med och hållit oss på mattan. 

aspudden

 

En hörnlokal i ett hus i Aspudden. Inte ett riktigt hus. Inte än. Men vi har vunnit en tävling. Och fått ett uppdrag av Wallenstam, så att hörnlokalen och hela huset och alla grannhusen kan bli verklighet.
barkarbystaden

Vi gratulerar Resona till vunnen markanvisningstävling i Barkarbystaden. Klicka HÄR för att läsa lite mer.


Rum med utsikt

Vasakronans fina påbyggnad på Kungsträdgårdsgatan.

Längs Kungsträdgårdsgatan ligger bankerna på rad. När Härnösands Enskilda Bank kom hit 1901 var den först. Med åren har den fått grannar, större grannar, och blivit minst på gatan.
Nu behöver huset bli lite större så vi har fått hjälpa Vasakronan med om- och tillbyggnad.


SommarkramBlomkvist

Den heter Blomkvist efter mästerdetektiven.
Namnskylt, Tidningshållare, Krok för blomsterkransen eller leveransen och en krok till på insidan för det du inte vill glömma när du går ut. Allt monterat med dörrögat. Det här är prototypen som sitter hos oss på Olofsgatan. Produkten hittar du hos våra vänner på Boxit, här.