Lidingövallen

Lidingövallen Lidingö Fotbollsklubb DinellJohansson

Lidingö Fotbollsklubb behövde en läktare, café och kansli. Vi gav dem allt i ett. En läktare på ett hus. En läktare med café och entré på mitten där fotbollen och staden möts. En mötesplats för alla ungdomar. Fotbollstokiga och bara tokiga.

Vinnare i tävlingen World Architecture Festival!



Lidingövallen publicerad i Arkitektur. Ur texten:

Lilla Fågelboet
Vad är en märkesbyggnad? Ordet har kommit att användas om de stora skrytprojekt som skall sätta platser och städer på  kartan. Men om vi för ett ögonblick ser på ordet. Ordet märke finns i varumärke. Här krävs en byggnad som är tydlig, som låter sig lånas till en bild, abstraheras. Men inom arkitekturen har det kommit att förknippas med storlek, vilket är lite märkligt. Poängen med tydlighet är ju att den ska gå att förminska och ändå vara begriplig. 
Nya Lidingövallen av DinellJohansson är - med den definitionen - en märkesbyggnad. Tydlig och enkel. (Dan Hallemar)

Fint skrivet tycker vi.


Pris från tyska Iconic Awards.
Juryns pris i kategorin Stadium/Arena, Architizer A+ Awards.
Lidingö Stadsmiljöpris 2014. Läs mer här.

Juryns motivering:
Den kombinerade läktaren och kanslibyggnaden har en ambitiös och samtida arkitektur. Den berikar stadsmiljön genom att koppla ihop funktioner inne och ute, samt fungerar som en mötesplats för många Lidingöbor. Projektet är ett bra exempel där ett starkt ideellt engagemang och en god samverkan med alla parter, bland annat arkitekt, har bidragit till ett bra förslag.


Fler bilder...

Mikael Olsson har fotat.